Et nyt koncept

cover_koncept1

Bæredygtigt design – the Next wave of fashion

Vi har alle brug for tøj og tekstiler. Det er et grundlæggende behov, som vi ikke kan komme udenom. Men tekstilbranchen ér og bliver i stigende grad, en af de mest forurenende brancher på jorden.
Om vi vil være ved det eller ej – så er ”fast fashion” forbrugsmønstret ved at kvæle verden.

Ifølge undersøgelser ender 93% af alt tøj på lossepladsen, selvom det kan genbruges. Gennemsnitligt vaskes tøj kun 6-7 gange inden det bortskaffes. Det betyder at 80 procent af det tøj der årligt smides væk, stadig har 2/3 af sin faktiske levetid tilbage.

Hvis vi f.eks. kigger på læder, som er en af de giftigste industrier, på grund af brugen af kemikalier – vil vi opdage hvor store de miljømæssige omkostninger er.
Krom, kendt for at være kræftfremkaldende, bliver brugt i store mængder, og det samme gælder syre, natrium og ammoniaksalte – for ikke at tale om de mange tusinde dyr, der må lade livet for modeindustrien!

Der er stort behov for, at gentænke måden hvorpå vi forbruger tekstiler.
Better World Fashion danner front -som et af de mest progressive og banebrydende modebrands.  Vi er dit miljørigtige alternativ som gør det let, billigt og miljømæssigt forsvarligt, at være moderigtigt klædt!

Grafik3ny_Cirkulær_proces
mellemrum
detalja2

Konceptet! 

Vores koncept er bygget på 100% genbrug, cirkulær økonomi og bæredygtighed – Better World Fashion er derfor din mulighed for at gøre en aktiv forskel !

Vi er overbeviste om at genbrug, deling og moderigtigt design,
kan gå hånd i hånd.

Vi bygger vores forretning på en cirkulær model, som sikrer vores lækre unika jakker en lang levetid – på den måde kan jakkerne gøre mange flere glade.
Når du køber og anvender BWF jakker, tager du vare på vores planet, samtidig med at du sender et statement til omverdenen om aktivt at gøre en forskel for miljøet.

mellemrum


7 skridt der gør BWF unik

 

   

7 ting
iconstof-3

INDSAMLING AF GENBRUGSSKIND

Alle vores råmaterialer er skind og læder som er afleveret til genbrug.
Better World Fashion betaler en fast kilo pris til de forskellige NGO’er.
Resultatet er en enorm miljømæssig besparelse, da vi ikke producerer nyt læder til vores produkter.

CIRKULÆRT DESIGN

I den cirkulære model gøres genbrug lettere. Vores jakker er designede således at de let kan repareres. Genbrugsskind er forskelligt og derfor er alle BWF jakker unikke og individuelle kunststykker.

TILBAGEKØB ELLER LEJE

Lej eller køb dine jakker online på vores hjemmeside.
Better World Fashion er et “online-only” mærke og derfor finder du kun jakkerne på vores webshop. Det sikrer dig et billigere produkt. Om du lejer eller køber vores jakker – så husk at sende dem tilbage når du er færdig med at bruge dem.

iconsy-1

REPARATION INKLUDERET I PRISEN

Jakken der din, men vi ejer skindet. Det betyder at vi reparerer din jakke, hvis du skulle være uheldig at skade den. Er der tale om naturligt slid eller uheld, så gør vi det til med gratis.

SKIFT JAKKE?

Vil du være biker? Eller måske lidt mere street? Ikke noget problem, du vælger bare en ny jakke i vores webshop så kan du sende verden netop det unikke statement du ønsker. Et statement som du kan ændre, uden at blive ruineret.

GENBRUG TIL NÆSTE GENERATION

Det er her det bliver rigtigt sjovt. Når vi modtager BWF-jakker som er for slidt, tager vi dem ud af cirkulation. De indgår herefter, som en del af en ny generation BWF-jakker. Dvs. at den unikke historie som jakken havde med sig, nu vandrer ud i en helt ny kollektion af jakker.
Stamtavlen på hver ny jakke, vil således bære en del af din historie.

icon-2

PATINA ER IKKE KUN UDSEENDE,
MEN OGSÅ EN DEL AF HISTORIEN

Tag din jakke med på eventyr, koncerter eller en tur i teateret, men husk at gemme minderne. Med vores unikke storytellingssystem er det nemlig muligt, at skrive videre på jakkens historie og dele den med resten af verden.

Når du ønsker at udskifte din jakke, kan du enten give jakken videre til en ven eller levere den tilbage til BWF, hvor dens fortælling vil leve videre –
når det næste medlem af BWF familien tager jakken i brug.

mellemrum

Et simpelt svar på et komplekst problem  

Tekstilbranchen har i mange år specialiseret sig i at optimere brug og smid-væk kulturen. Der er fokus på billigere tekstiler, af dårlig kvalitet, som skal bruges få gange og derefter bortskaffes – så der igen er plads til at købe noget nyt. Problemet er bare, at denne model overforbruger værdifulde ressourcer og skaber masser af CO2 og forurening.

Hos Better World Fashion, har vi valgt at gå imod strømmen for at finde frem til et produkt, som kan gøre vores klode til et bedre sted at være. Vi tilbyder vores kunder muligheden for ofte at skifte mellem forskellige designs og samtidig blive en del af løsningen på brug og smid-væk kulturen. Vi har udviklet en produktionsmetode og en forretningsmodel, hvor du kan fortsætte med at forbruge tøj som du plejer, men hvor du samtidig biddrager til en bæredygtig fremtid, hvor alle vigtige ressourcer genbruges, indtil de er nedslidte.

image description

Del vores cirkulære idé

mellemrum

 

I forbindelse med vores succesfulde kickstarter kampagne har vi fået produceret følgende informations video.